web analytics

Columns van een boekverkoper

Ik schrijf al meerdere jaren regelmatig columns voor verschillende media. Ik begon bij de website van Ezzulia en het inmiddels verdwenen dagblad SPITS. Momenteel verschijnen ze onder andere op LinkedIn, Hebban, De Havenaar en de website van Het Boekblad. Incidenteel worden ze ook opgepikt door landelijke dagbladen of de website van NOS.

De meeste columns die ik momenteel schrijf gaan over mijn boekwinkel in Almere-Haven en daarom hebben wij op onze eigen website uiteraard ook een plaats voor deze columns gemaakt.

Eric Herni

Column: Paradijs

Wekelijkse column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Deze keer over een man die op zoek is naar sigaretten en krasloten. Buiten zegt hij tegen zijn vrouw dat wij helemaal niets hebben…. Alleen maar boeken.

Lees verder »

Column: Verhalen

Toen ik aan een goede vriend vertelde dat ik bezig was met het schrijven van korte verhalen, kreeg ik te horen dat boekverkopers niet kunnen schrijven. Een variant op de eeuwenoude dooddoener dat boekverkopers feitelijk mislukte auteurs zijn.

Lees verder »

Column: Naakt

Merel van der Wouden schreef het boek “Je bent het waard” en staat in het nieuwste nummer van de Playboy. Boekpromotie 2.0 noemt ze het zelf. Het heeft mij aan het denken gezet om met mijn columns een groter publiek te bereiken. Mijn nieuwe, wekelijkse column heb ik dan ook spiernaakt geschreven….

Lees verder »

Column: Stapelverliefd

Wat zijn er toch veel mooie boeken. Op sommige momenten krijg ik medelijden met mensen die nooit lezen. Het is misschien preken voor eigen parochie, maar wat mis je dan onvoorstelbaar veel. Geen tijd, geen zin, geen geduld.

Lees verder »

Column: Gratis

Wij hebben een mooie winkel in een leuk winkelcentrum. Heel soms krijg je echter klanten die van mening zijn dat wij vanwege de PostNL balie alle bijkomende kosten voor het versturen van pakketjes voor onze rekening moeten nemen. Volgens Zalando, Bol, Amazon (en noem ze maar op) is het retourneren namelijk gratis…..

Lees verder »

Column: Knus

Een tijd terug ontdekte ik als boekverkoper dat er een nieuw genre is bedacht binnen het spannende boek: Cosy crime. Een thriller waarin alles vooral gezellig moet blijven….

Lees verder »

Column: Emmeloord

Veel mensen schrijven zelf een boek. Om die allemaal te verkopen heb ik waarschijnlijk dertig winkels nodig in het centrum van Almere-Haven. Als iemand er al op zit te wachten. Toch reageren heel veel ‘auteurs’ woest als ze niet worden ingekocht….

Lees verder »

Column: Laminaat

Vorige week een kort verhaal, nu weer een ‘gewone’ column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Boekwinkel…. hoewel er ook mensen zijn die denken dat wij iets met laminaat doen.

Lees verder »

Column: Eenzaam

“Meneer, heeft u voor mij nog zo’n gratis kerstagenda?” Een man kijkt mij verwachtingsvol aan. “Je weet wel. Die krijg je bij drie velletjes kerstzegels. Van PTT Post, of PostNL. Of hoe ze ook heten.”

Lees verder »

Column: Gordon

“Ik ben op zoek naar de Story waarin een groot artikel moet staan over Gordon. Of eigenlijk over de man met wie hij zou trouwen, maar wat toen uiteindelijk niet doorging. Hij heeft daar nu zijn verhaal over gedaan en dat was anders dan Gordon ons heeft verteld.”

Lees verder »
Scroll naar boven