web analytics

Columns van een boekhandelaar

Ik schrijf al meerdere jaren regelmatig columns voor verschillende media. Ik begon bij de website van Ezzulia en het inmiddels verdwenen dagblad SPITS. Momenteel verschijnen ze onder andere op LinkedIn, Hebban, De Havenaar en de website van Het Boekblad. Incidenteel worden ze ook opgepikt door landelijke dagbladen of de website van NOS.

De meeste columns die ik momenteel schrijf gaan over mijn boekwinkel in Almere-Haven en daarom hebben wij op onze eigen website uiteraard ook een plaats voor deze columns gemaakt.

Eric Herni

Daphne 04: Scheiden

Column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Voor de vierde keer over Daphne, het negenjarige meisje dat over vijftien jaar mijn winkel wil overnemen. Over de Kinderboekenweek en het prachtige boek van Bette Westera en Sylvia Weve.

Lees verder »

Column: Prijs

Mijn nieuwe. column gaat over het winnen van de prijs van Beste Boekverkoper van Nederland. Een mooi initiatief van Stichting Elspeet.

Lees verder »

Column: Ruimte

Deze column gaat over klantbeleving, vertrouwen, gunfactor en over speciale momenten op een gewone maandag.

Lees verder »

Column: Spelregels

Een column over leren van andere mensen en het ontwikkelen van een eigen visie. Over Theo Sack en over Peter Brouwer, twee directeuren van AKO van wie ik veel heb opgestoken.

Lees verder »

Column: Stickers

Over uitgeverijen die stickers op hun boeken plakken, de verkoopprijs op boeken drukken en iedere week weer nieuwe verkoopprijzen bedenken. En uiteraard over mijn boekwinkel in Almere-Haven.

Lees verder »

Column: Geur

Nieuwe column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Over het uitpakken en verkopen van boeken en de geur van gras en vers gebakken brood.

Lees verder »

Column: Freeman

Over de succesvolle Amerikaanse thrillerauteur Brian Freeman, over Jason Bourne, Robert Ludlum, mijn oude website Ezzulia en toch ook nog een klein beetje over mijn boekwinkel in Almere-Haven.

Lees verder »

Column: Stoepbord

Column over ondernemen in Almere-Haven, de plek waar mijn boekwinkel staat. Over de kracht van een stoepbord voor winkels en over impulsaankopen.

Lees verder »

Column: Strafschop

Over mijn ontmoeting met Johan Cruijff, een oefenwedstrijd met FC Amsterdam en het prille begin van mijn leven als boekverkoper.

Lees verder »

Column: Lolkema

Een nieuwe column over mijn boekwinkel in Almere-Haven maar vooral over mijn opa Lolkema die een melkwinkel had in Amsterdam.

Lees verder »
Previous slide
Next slide
Scroll naar boven