web analytics

Columns van een boekhandelaar

Ik schrijf al meerdere jaren regelmatig columns voor verschillende media. Ik begon bij de website van Ezzulia en het inmiddels verdwenen dagblad SPITS. Momenteel verschijnen ze onder andere op LinkedIn, Hebban, De Havenaar en de website van Het Boekblad. Incidenteel worden ze ook opgepikt door landelijke dagbladen of de website van NOS.

De meeste columns die ik momenteel schrijf gaan over mijn boekwinkel in Almere-Haven en daarom hebben wij op onze eigen website uiteraard ook een plaats voor deze columns gemaakt.

Eric Herni

Column: Wanhoop

Mijn nieuwe column is helaas weer over de lockdown en vooral over de noodsteun waar de meeste winkeliers geen enkele aanspraak op kunnen maken. Ik wil niet bitter klinken, maar ik probeer het allemaal wanhopig te begrijpen. Wat mij echter maar niet wil lukken.

Lees verder »

Column: Rutte

Mijn nieuwe column is een open brief aan Mark Rutte, minister-president van Nederland. Met de vraag waarom mijn boekwinkel geen steun krijgt en een gezonde en succesvolle boekhandel kapot is gemaakt.

Lees verder »

Column: Grens

Een nieuwe column over de lockdown en de totale waanzin. Buiten op straat is het stampend druk, vrijwel alle winkels zijn open. Behalve die van mij. Ik sluit de boel nu helemaal, inclusief PostNL, zodat ik tijd krijg om de boeken uit mijn winkel te bezorgen bij mijn klanten. Misschien dat ik het dan nog kan overleven.

Lees verder »

Column: Toko

Een column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Over winkelformules, Carel Bikkers en kasten van IKEA.

Lees verder »

Column: Storm

Column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Over de gevolgen van corona en de recessie die mogelijk als een storm over Nederland zal trekken.

Lees verder »

Column: Braadpan

De nieuwe column over mijn boekwinkel in Almere-Haven gaat deze week een beetje over corona en een beetje over de boeken van Kelly Weekers.

Lees verder »

Column: Bolsward

Een column over het kopen van boeken en het mooie van momenten die je niet had verwacht. Met gastrollen voor Roxane van Iperen, Oek de Jong, Yuval Noah Harari en Jerry Seinfeld.

Lees verder »

Column: Berlijn

en column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Over de Berlijnse Trilogie van Philip Kerr en de Rebound Trilogie van Willem Asman. Over ondernemen en tevreden klanten.

Lees verder »

Daphne 05: Jarig

Mijn vijfde column over Daphne, het meisje dat is vastbesloten om over vijftien jaar bij mij in de winkel te komen werken.

Lees verder »

Column: Engels

Deze week een column over De Week van het Engelse Boek en Jeffrey Archer, beide tegen de achtergrond van mijn boekwinkel in Almere-Haven.

Lees verder »
Previous slide
Next slide
Scroll naar boven