web analytics

Columns van een boekverkoper

Ik schrijf al meerdere jaren regelmatig columns voor verschillende media. Ik begon bij de website van Ezzulia en het inmiddels verdwenen dagblad SPITS. Momenteel verschijnen ze onder andere op LinkedIn, Hebban, De Havenaar en de website van Het Boekblad. Incidenteel worden ze ook opgepikt door landelijke dagbladen of de website van NOS.

De meeste columns die ik momenteel schrijf gaan over mijn boekwinkel in Almere-Haven en daarom hebben wij op onze eigen website uiteraard ook een plaats voor deze columns gemaakt.

Eric Herni

Column: Storm

Column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Over de gevolgen van corona en de recessie die mogelijk als een storm over Nederland zal trekken.

Lees verder »

Column: Braadpan

De nieuwe column over mijn boekwinkel in Almere-Haven gaat deze week een beetje over corona en een beetje over de boeken van Kelly Weekers.

Lees verder »

Column: Bolsward

Een column over het kopen van boeken en het mooie van momenten die je niet had verwacht. Met gastrollen voor Roxane van Iperen, Oek de Jong, Yuval Noah Harari en Jerry Seinfeld.

Lees verder »

Column: Berlijn

en column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Over de Berlijnse Trilogie van Philip Kerr en de Rebound Trilogie van Willem Asman. Over ondernemen en tevreden klanten.

Lees verder »

Daphne 05: Jarig

Mijn vijfde column over Daphne, het meisje dat is vastbesloten om over vijftien jaar bij mij in de winkel te komen werken.

Lees verder »

Column: Engels

Deze week een column over De Week van het Engelse Boek en Jeffrey Archer, beide tegen de achtergrond van mijn boekwinkel in Almere-Haven.

Lees verder »

Daphne 04: Scheiden

Column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Voor de vierde keer over Daphne, het negenjarige meisje dat over vijftien jaar mijn winkel wil overnemen. Over de Kinderboekenweek en het prachtige boek van Bette Westera en Sylvia Weve.

Lees verder »

Column: Prijs

Mijn nieuwe. column gaat over het winnen van de prijs van Beste Boekverkoper van Nederland. Een mooi initiatief van Stichting Elspeet.

Lees verder »

Column: Ruimte

Deze column gaat over klantbeleving, vertrouwen, gunfactor en over speciale momenten op een gewone maandag.

Lees verder »

Column: Spelregels

Een column over leren van andere mensen en het ontwikkelen van een eigen visie. Over Theo Sack en over Peter Brouwer, twee directeuren van AKO van wie ik veel heb opgestoken.

Lees verder »

Column: Stickers

Over uitgeverijen die stickers op hun boeken plakken, de verkoopprijs op boeken drukken en iedere week weer nieuwe verkoopprijzen bedenken. En uiteraard over mijn boekwinkel in Almere-Haven.

Lees verder »

Column: Geur

Nieuwe column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Over het uitpakken en verkopen van boeken en de geur van gras en vers gebakken brood.

Lees verder »
Scroll naar boven