web analytics

Verhalen van een boekverkoper

Ik schrijf de laatste maanden steeds vaker korte verhalen. Soms voor allerlei schrijfwedstrijden maar vooral voor mijn plezier. Soms plaats ik ze ook op LinkedIn en/of Facebook. Incidenteel op de website van Het Boekblad. Vanaf nu komen ze echter ook op de website van lezen-in-almere.  Het zijn verhalen van tussen de 500 en 8.000 woorden. Afhankelijk. van de inspiratie of de wedstrijd waar ik het verhaal voor heb geschreven. 

Veel plezier !

Eric Herni

Kort verhaal: De sleutel

Een kort verhaal van Eric Herni, waarmee hij de eerste prijs won van een door Pro Publishing uitgeschreven wedstrijd voor korte verhalen. Het verhaal gaat over een sleutel die gevonden wordt in de woning van de overleden oma van Jonathan en Jolanda. Op welk slot zal die sleutel passen?

Lees verder »

Kort verhaal: Blues

Een kort verhaal van mijn hand, geschreven voor een tijdschrift met als opdracht dat ik niet meer dan 750 woorden mocht gebruiken en dat er een bekend nummer centraal moest staan. Ik koos voor “I Still Got The Blues” van Gary Moore. Een persoonlijke favoriet die ik ook als ringtone op mijn telefoon heb staan….

Lees verder »

Kort verhaal: De Bus

Een nieuw kort verhaal dat ik heb geschreven. Mijn vierde op deze website. Over een jonge vrouw die bij een bushalte te maken krijgt met een groepje lastige jongens.

Lees verder »

Kort verhaal – De draaikolk

Harry had er wel eens van gehoord. Heel lang geleden. Hij weet niet meer precies wanneer maar het kwam van zijn vader. Hoewel die maar kort in zijn leven was. Het leek hem een verhaaltje dat speciaal was verzonnen om hem bang te maken. In het gareel te houden. Zoals vaders dat wel eens doen. Als onderdeel van de opvoeding.

Lees verder »

Kort verhaal: Oudejaarsavond

Speciaal voor Oudejaarsavond schreef Eric Herni een kort verhaal over de zevenjarige Tim die van zijn ouders de hele avond mag opblijven om uiteindelijk van het vuurwerk te kunnen genieten.

Lees verder »

Kort verhaal – De kerstboom

Hij zit stil en onopvallend op een bankje in het drukke winkelcentrum. Hij bekijkt de mensen die langs de etalages lopen en soms luidruchtig met elkaar praten. Zelf heeft hij nauwelijks aandacht voor de gezelligheid van kerst. De speciale verlichting, de twee muzikanten die hun best doen om nog meer sfeer te brengen en de mooi versierde kerstbomen die naast de deur van veel winkels staan.

Lees verder »
Scroll naar boven