web analytics

Columns van een boekhandelaar

Ik schrijf al meerdere jaren regelmatig columns voor verschillende media. Ik begon bij de website van Ezzulia en het inmiddels verdwenen dagblad SPITS. Momenteel verschijnen ze onder andere op LinkedIn, Hebban, De Havenaar en de website van Het Boekblad. Incidenteel worden ze ook opgepikt door landelijke dagbladen of de website van NOS.

De meeste columns die ik momenteel schrijf gaan over mijn boekwinkel in Almere-Haven en daarom hebben wij op onze eigen website uiteraard ook een plaats voor deze columns gemaakt.

Eric Herni

Column: Boekverkoper

De afgelopen weken rende ik als een kip zonder kop door mijn winkel. Van eigenaar van een boekwinkel in Almere-Haven was ik plotseling omgeschoold tot helpdeskmedewerker van een postorderbedrijf.

Lees verder »

Column: Briljant

Vanochtend begreep ik het: Mark Rutte is briljant. Geniaal. Ik had het niet door, maar nu zie ik het in alle helderheid. In mijn column heb ik het deze week over de verlengde lockdown waardoor mijn boekwinkel in Almere-Haven minimaal twee maanden de deuren moet sluiten.

Lees verder »

Column: Woest

Nieuwe column over mijn boekwinkel en het feit dat er straks misschien nog nauwelijks boekwinkels zijn. Waarom krijg ik wel mailtjes van het Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond U.A.maar zie ik ze niet op televisie? Waarom is Stichting CPNB zo onzichtbaar? Wie staat op en durft ons verhaal te vertellen aan het grote publiek?

Lees verder »

Column: Wanhoop

Mijn nieuwe column is helaas weer over de lockdown en vooral over de noodsteun waar de meeste winkeliers geen enkele aanspraak op kunnen maken. Ik wil niet bitter klinken, maar ik probeer het allemaal wanhopig te begrijpen. Wat mij echter maar niet wil lukken.

Lees verder »

Column: Rutte

Mijn nieuwe column is een open brief aan Mark Rutte, minister-president van Nederland. Met de vraag waarom mijn boekwinkel geen steun krijgt en een gezonde en succesvolle boekhandel kapot is gemaakt.

Lees verder »

Column: Grens

Een nieuwe column over de lockdown en de totale waanzin. Buiten op straat is het stampend druk, vrijwel alle winkels zijn open. Behalve die van mij. Ik sluit de boel nu helemaal, inclusief PostNL, zodat ik tijd krijg om de boeken uit mijn winkel te bezorgen bij mijn klanten. Misschien dat ik het dan nog kan overleven.

Lees verder »

Column: Toko

Een column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Over winkelformules, Carel Bikkers en kasten van IKEA.

Lees verder »

Column: Storm

Column over mijn boekwinkel in Almere-Haven. Over de gevolgen van corona en de recessie die mogelijk als een storm over Nederland zal trekken.

Lees verder »

Column: Braadpan

De nieuwe column over mijn boekwinkel in Almere-Haven gaat deze week een beetje over corona en een beetje over de boeken van Kelly Weekers.

Lees verder »
Scroll naar top