web analytics

Top 10 van Ilse Ruijters

Foto: Ruud Pos (gebruikt met toestemming)

Deze week de Top10 van thrillerauteur Ilse Ruijters, van wie onlangs het zeer spannende “Minnaar” verscheen. Aankomende donderdag hebben wij vanuit onze winkel de digitale boekpresentatie, waarbij Ilse Ruijters ook boeken zal gaan signeren.

De Top10 van Ilse betreft de boeken die zij vorig jaar heeft gelezen en die de meeste indruk op haar hebben gemaakt. Een prachtig lijstje en uiteraard zijn alle boeken ook gewoon via ons te bestellen.

  1. Simone van der Vlugt: De kaasfabriek
  2. Sasha Bronwasser: Niets is gelogen
  3. Esther Verhoef: Labyrint
  4. Judith Koelemeijer: Het zwijgen van Maria Zachea
  5. Joyce Spijker: Volg me
  6. Lucinda Riley: De zeven zussen
  7. Charles den Tex: Verloren vrouw
  8. Jet van Vuuren: Gifspoor
  9. Anita Terpstra: De moedermaffia
  10. Loes den Hollander: Toen ik dood was

Meer informatie over de digitale boekpresentatie van “Minnaar”: kijk hier

Ilse Ruijters

Ilse Ruijters (24 juni 1979) studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media entertainment. Haar keuzevakken vulde ze in bij de faculteit Nederlands. In 2008 won ze de IVIO Andries Greinerprijs, een aanmoedigingsprijs voor Flevolands schrijftalent. Dat betekende een boost voor haar schrijfcarrière. Ze zegde haar baan in loondienst op, kocht van het prijzengeld een nieuwe laptop en ging als freelance publicist aan de slag.

Prijzen

In 1979 debuteerde Ilse met De onderkant van sneeuw als thrillerschrijfster. Deze huiveringwekkende psychologische vrouwenthriller werd bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Haar tweede boek, Later als ik dood ben, won de HebbanThriller Award 2017 en belandde op de shortlist van De Gouden Strop 2017. In april 2019 verscheen haar eerste non-fictieboek: Vruchtbaar, voor stellen bij wie zwanger worden niet meteen lukt. Hiervoor interviewde ze bijna vijftig professionals en ervaringsdeskundigen. Ook haar eigen ervaringen komen aan bod. Ze deed er acht jaar over om zwanger te raken. Haar derde thriller, Meisje van me, won de Thrillzone Award en werd genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs.

Ilse woont samen met haar man Bas ten Brinke, hun dochter Betje en hond Dunya in Almere.


ISBN: 9789026352218
Prijs: € 18,99
Uitvoering: paperback
Verschenen: februari 2021
Uitgeverij: Ambo | Anthos
Scroll naar boven