web analytics

Top 10 van Walter van den Berg

Foto: Neeltje de Vries (Gebruikt met toestemming)

Deze week hebben wij de Top10 van de Nederlandse bestsellerauteur Walter van den Berg, van wie vorig jaar bij uitgeverij Hollands Diep de geweldige roman “Ruimte” verscheen. Het in 2016 bij Das Mag verschenen “Schuld” werd bij DWDD uitgeroepen tot Boek van de Maand en stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs.  

Schuld

Van den Berg (Amstelveen, 1970) debuteert in 2004 met Hondenkoning, nadat hij eerder verschillende baantjes had als onder andere als fietskoerier, graveur, vakkenvuller, schoonmaker en conciërge. Drie jaar later verschijnt zijn tweede roman, West, over een broederstrijd in Osdorp en in 2013 komt met Van dode mannen win je niet zijn derde roman uit. Met name die laatste twee boeken werden lovend ontvangen en maakte van Walter van den Berg een auteur die je in de gaten moest houden. Met zijn in 2016 verschenen Schuld lost hij die belofte ruimschoots in.

De eerste drie romans van Walter van den Berg werden onlangs door uitgeverij Das Mag opnieuw uitgebracht als Dode mannen: Een trilogie.

Plezier

Om geld te verdienen werkt Van den Berg als freelance copywriter/webredacteur. Hij heeft plezier in zijn werk. Na jarenlang in Amsterdam gewoond te hebben, woont hij nu met vrouw en hond in een klein dorpje in de Betuwe.

Top 10

“Ik heb een top tien samengesteld met als thema: monumentaal (dat is voor mij veelomvattend en met een bepaalde kapsones), lekker, en wonend in mijn boekenkast.

  1. Alex Boogers: Alleen met de goden
  2. Charles Bukowski: Kind onder kannibalen
  3. Don DeLillo: Underworld (vertaling: Onderwereld)
  4. Jonathan Franzen: Freedom Vertaling: Vrijheid)
  5. Jane Gardam: Old Filth Trilogie (Vertaling: Een onberispelijke man, Een trouwe vrouw, Laatste vrienden)
  6. Denis Johnson: Tree Of Smoke (Vertaling: Een zuil van rook)
  7. Stephen King: The Stand (Vertaling: De beproeving)
  8. Karl Marlantes: Matterhorn
  9. David Mitchell: The Bone Clocks (Vertaling: Tijdmeters)
  10. Philip Pullman: The Golden Compass (Vertaling: Het gouden kompas)

Column

Begin oktober 2020 verscheen er op deze website een column over onze boekwinkel in Almere-Haven waarin Ruimte van Walter van den Berg centraal stond. Kijk hier voor deze column.

 


ISBN: 9789048853335
Prijs: € 22,99
Uitvoering: paperback
Verschenen: september 2020
Uitgeverij: Hollands Diep

 

Scroll naar boven