web analytics

Haruki Murakami: Twee nieuwe romans

Bij sommige boeken is het liefde op het eerste gezicht. De twee meest recent vertaalde romans van Murakami kwamen gelijktijdig uit en zijn werkelijk prachtig en totaal verschillend uitgevoerd.

Liefde op eerste gezicht

“Een kat achterlaten” is een autobiografisch verhaal waarin de auteur een paar schijnbaar terloopse herinneringen aanstipt die hem bij nader inzien een diep gevoel van verbondenheid met zijn vader verschaffen. Diens verhalen over zijn militaire dienstjaren in China blijken bovendien een onuitwisbare indruk op Murakami te hebben gemaakt. Meer dan twintig jaar lang hadden vader en zoon Murakami nauwelijks contact met elkaar en schreef hij nooit iets over dit pijnlijke onderwerp. Pas kort voordat zijn vader stierf, heeft de schrijver hun band kunnen herstellen. Het gevolg is een prachtige en ontroerende hommage.

ISBN: 9789025466077

Uitvoering: gebonden

Prijs: € 16,99

Verschenen: november 2020

Atlas Contact

 

“With The Beatles” ziet er zo mogelijk nog mooier uit dan “Een kat achterna”. Het boek gaat over een naamloze, oudere verteller die terugdenkt aan twee bepalende liefdes uit zijn jeugd – de ene niet meer dan een obsessie, de andere een belangrijke leerschool. ‘Er zijn mensen die stellen dat de periode waarin popsongs het diepst binnenkomen en je het meest vervullen, de gelukkigste tijd van een mensenleven is. Misschien is dat zo. Misschien ook niet.’   Een perfecte roman voor iedereen die van Murakami heeft gehoord maar toch nog nooit iets van hem gelezen heeft.

ISBN: 9789025466190

Uitvoering: gebonden

Prijs: € 16,99

Verschenen: november 2020

Atlas Contact

 

 

[maxbutton id=”1″]

Scroll naar boven