web analytics

Zo help jij de boekhandelaar aan een extra goede nachtrust

Uitgeverij DasMag heeft een mooie actie bedacht rondom het binnenkort te verschijnen boek van Bregje Hofstede, Slaap vatten. Om de boekwinkels te helpen worden de boeken die besteld worden op de website van de uitgeverij gratis verzonden en krijgt een willekeurige boekwinkel een mooi bedrag bij iedere vijftig exemplaren die worden verkocht.

De eerste vijftig exemplaren van Slaap vatten zijn voor The Read Shop in Almere-Haven. Nummer 51 t/m 100 gaan vervolgens naar een boekwinkel die The Read Shop mag aanwijzen.

Hieronder het bericht van de uitgever dat zij op hun website en op Facebook hebben geplaatst:

Bregje Hofstede

Spoiler: door nu voor te bestellen heeft de boekhandelaar geen bezorgkosten

Door de lockdown hebben boekhandels in Nederland het zwaar. Online bij een boekhandel bestellen is super, maar voor de boekhandelaar betekent dat hoge bezorgkosten.

Daarom hebben we een simpel idee, waarmee je de boekhandelaar kunt helpen aan een betere nachtrust.

Op 9 februari verschijnt Slaap vatten, het nieuwe boek van Bregje Hofstede, waarin ze vertelt hoe ze als slapeloze de nacht terug won.

Als je het HIER voorbestelt geven wij de winkelopbrengst aan een boekhandel en nemen we de bezorgkosten voor onze rekening.

Zo verdient een boekhandel méér dan als ze het zelf moeten laten bezorgen en hebben ze er geen werk aan: het boek gaat direct van de drukker naar jou toe.

Om het simpel te houden kiezen we voor elke 50 bestelde boeken een mooie boekhandel die de winkelopbrengst krijgt. Dat gaat om €500 handje contantje (nou ja contant…)

Almere-Haven

Het gaat om wat kleinere boekhandels met een belangrijke buurtfunctie, te beginnen met de oudste boekwinkel van Almere, Read Shop Almere-Haven. Eigenaar Eric Herni regaeert: “De boekhandel kan nu alle hulp gebruiken, dus we zijn blij met elke actie!”

Zijn er 50 verkocht? Dan kiest de boekhandel zelf een volgende boekhandel. Help je ons zoveel mogelijk boekhandels te helpen? Elke dag geven we een update over de tussenstand.

Sowieso: blijf je boeken bij je lokale boekhandel kopen, anders sta je binnenkort verbaasd naar de etalage van een vape-store te staren. Toch net iets minder gezellig.

PS. Deze actie loopt tot het moment dat het boek van de drukker komt (6 februari), zo blijven de bezorgkosten behapbaar 🙂

Bregje Hofstede (1988) debuteerde met De hemel boven Parijs, dat werd genomineerd voor o.a. de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil. Haar roman Drift stond op de Libris-shortlist 2019. Ze schrijft ook voor De Correspondent.

Scroll naar boven