web analytics

Philip Dröge: Moederstad

Philip Dröge gaat in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?

Metropool

Tijdens een meeslepende zoektocht naar antwoorden legt hij de historie van de stad én zijn familiegeschiedenis bloot. Uit het verleden duiken de meest verrassende voorvaders en -moeders op. Een Duitse soldaat die aan het moorden slaat, een slavin van Soembawa, een Hollandse haremhouder en een Chinese vrouw met erg lange oorlellen. Samen vertellen ze het verhaal van een metropool in wording.

Biografie

Moederstad is de intieme biografie van de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad. Het is een kroniek over dik drie eeuwen liefde, geweld, slavernij, seks, onderdrukking en hoop.

Over Moederstad

‘Philip Dröge is het type verteller dat men zich als leraar geschiedenis zou wensen. De brede blik, meeslepende verhalen, elk nieuw lesuur weer feest.’ ••••
– NRC

‘Het levert een met veel raffinement gecomponeerd verhaal op met pareltjes van zinnen.’
– Trouw

Philip Dröge

Philip Dröge is journalist en auteur van de bestsellers De schaduw van Tambora, Moresnet en Pelgrim. Hij schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in actualiteits- en discussieprogramma’s op radio en televisie.


ISBN: 9789000365302
Prijs: € 24,99
Uitvoering: gebonden
Verschenen: januari 2021
Uitgeverij: Spectrum

[maxbutton id=”1″]

Scroll naar boven