web analytics

Nieuw: Stefan Hertmans – De Essays 1982-2022

Inspirerende essays van een briljant denker.

IMPOSANT

Over literatuur, theater en muziek, en van maatschappelijke tot filosofische onderwerpen Stefan Hertmans heeft een imposant oeuvre van proza en poëzie op zijn naam staan, maar hij is ook een grootmeester in de essayistiek. De grandioze ontvangst van zijn meest recente essaybundel Verschuivingen bewijst eens te meer hoezeer hij als denker de tijdgeest aanvoelt.

REYNIERS

Johan Reyniers, lezer van het eerste uur van het werk van Stefan Hertmans en hoofd dramaturgie bij ita, heeft uit Hertmans’ essays een ruime selectie gemaakt en daarin een geheel eigen ordening aangebracht, die nieuwe samenhangen en verbanden blootlegt.

DIVERSITEIT

De enorme diversiteit aan onderwerpen in de teksten blijft fascineren en vormt een bron van inspiratie voor onze huidige wereld.

TWEEDELIG

Deze grote, tweedelige uitgave bevat ook een aantal kortere essays en teksten voor tijdschriften en weekbladen die nooit eerder werden gebundeld, wat deze feestelijke uitgave tot een uniek geheel maakt.

ROMANSCHRIJVER

In ‘De essays’ wordt opnieuw duidelijk dat Hertmans niet alleen een uitzonderlijk dichter en romanschrijver is, maar ook een essayist van de eerste rang.

 

Scroll naar boven