web analytics

Nieuw: David Mitchell – Wolkenatlas

In een duizelingwekkend verhaal dat reikt van de negentiende eeuw tot een post-apocalyptische toekomst, overstijgt Mitchell met Wolkenatlas de grenzen van tijd, genre en taal en biedt hij een fascinerende visie op de menselijke honger naar macht, en waar die toe kan leiden.

MATROESJKA

‘Wolkenatlas’ is alleen al door zijn ‘matroesjka’-structuur uniek. Vijf verhalen worden verteld tot de helft: het avontuurlijke reisjournaal van een notaris die in 1850 de Stille Oceaan oversteekt, de hilarische brieven van een musicerende oplichter tijdens het interbellum in Vlaanderen, de thriller van een roddeljournaliste in Amerika ten tijde van president Reagan, de krankzinnige lotgevallen van een ijdele uitgever die zijn schuldeisers moet ontvluchten en het vraaggesprek met een ter dood veroordeelde kloon.

ECHO

Het zesde verhaal speelt ver in de toekomst, wanneer de mensheid bijna ten onder is gegaan. Vanaf dat moment rondt Mitchell de andere verhalen af en reist de lezer terug in de tijd. De vertellers van Wolkenatlas horen elkaars echo’s door de geschiedenis heen – echo’s die het lot op grote en kleine manieren veranderen.

VOLKSKRANT

‘Vanuit literair oogpunt is Wolkenatlas een verbluffende combinatie van diversiteit en hechtheid. Een briljant boek.’
– Volkskrant

STANDAARD

‘Een uitzonderlijke roman van een auteur die steeds meer respect afdwingt.’
– De Standaard

PAROOL

‘Hier is zo’n briljant schrijver aan het werk, dat je hem moeiteloos volgt – hij heeft je tot de laatste bladzijde aan een touwtje.’
– Het Parool

Scroll naar boven