In En altijd maar verlangen blikt meesterinterviewer Frénk van der Linden door middel van brieven aan zijn ouders terug op zijn eigen kinderjaren en de onderlinge relaties binnen het gezin. Het resultaat is een open, eerlijk en herkenbaar portret van een ouder-kindrelatie.
En altijd maar verlangen is een verzameling scènes uit een onmogelijk huwelijk, even innig als indringend beschreven in brieven van een zoon aan zijn overleden vader en moeder. Na een bittere scheiding wisselden zij veertig jaar lang geen woord meer met elkaar. Onderhuids leefde het verlangen voort, tot de dood aan toe.
Verzoening
Frénk van der Linden schetst hoe een bewogen verleden blijft bewegen, en hoe we tot onze laatste zucht in gesprek blijven met onze ouders – of we het willen of niet. Journalist Frénk van der Linden verloor in de afgelopen jaren zowel zijn moeder als zijn vader. Zijn ouders wisselden veertig jaar lang geen woord met elkaar, maar konden zich kort voor het overlijden van Frénks moeder toch met elkaar verzoenen.
Quotes:
‘Pijnlijk mooi; de ontleding van twee karakters, in een scherp en liefdevol familieportret.’ – Tommy Wieringa
‘Frénk van der Linden schrijft een schitterend boek over het huwelijk en de scheiding van zijn ouders, en zijn eigen rol daarin.’ – Trouw
‘Het sterke van de beknopte teksten is dat Frénk erin geslaagd is om zijn gevoelens, oordelen, woede en opgekropt verdriet op een vrij simpele wijze te verwoorden, soms gepaard met een mengeling van cynisme en humor.’ – Telegraaf
‘Rauw en indrukwekkend.’ – M
Frénk van der Linden:
Frénk van der Linden (1957), journalist en schrijver, maakte de afgelopen 30 jaar interviews, reportages en documentaires voor o.a. NRC Handelsblad,Nieuwe Revu, NPS-radio (Kunststof) en NCRV-televisie. Hij geldt als één van de beste interviewers in Nederland.
Zijn bundels Tot op het bot en Laten we eerlijk zijn (Uitgeverij L.J. Veen) werden meermalen herdukt. In 2007 verscheen God, geld, macht & liefde. Het boek bevat 50 onthullende vraaggesprekken met bekende Nederlanders, onder wie Johan Cruijff, Wouter Bos, Anouk, Jan Wolkers, Tatjana en Freddy Heineken.In 1998 ontving Frénk van der Linden de Prijs voor de Dagbladjournalistiek voor zijn NRC-serie ‘Geloof, Dood & Liefde’. Uit het juryrapport: ‘Zijn portretten gaan diep en ver, zijn intiem en onthullend. De interviews zijn schoolvoorbeelden van journalistieke prestaties op zeer hoog niveau.’
Aan het begin van zijn loopbaan won hij in 1984 als redacteur van De Tijd al Het Gouden Pennetje, een prijs die het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren jaarlijks toekent aan jong journalistiek talent. Zomer 2006 verscheen bij Uitgeverij Contact zijn debuutroman De steniging, die inmiddels is genomineerd voor de Academica Debutantenprijs 2007/2008. Het boek wordt komend jaar verfilmd. Frénk van der Linden leidt frequent debatten en congressen.
[maxbutton id=”1″]